MATCHA GUIDE. v2

 • HVAD ER MATCHA
 • SÅDAN FORBEREDER DU MATCHA
 • MATCHA KVALITETS CHEK
 • KEND FORSKEL PÅ GRADERNE
 • SUNDHEDSMÆSSIGE FORDELE
 • HVORDAN PRODUCERES DET

Alt, hvad du behøver at vide om matcha. Bare rolig – det er let. Teen er så enkel at tilberede, at du nemt kan indarbejde den i dine daglige sundhedsrutiner. Præcis som du foretrækker det. 100 procent naturlig sundhed for krop og sind.


Hvad er matcha


Matcha er grøn te i pulver. Det, der gør matcha så speciel, er oprindelsen, dyrkningen og produktions metoden. Den kraftfulde matcha kommer fra samme plante som grøn te. Hele bladet bruges i produktionen af matcha, og teen har en mere koncentreret mængde antioxidanter og gavnlige plantestoffer end almindelig te og grøn te. Gennem flere hundrede år har grøn te været hjørnestenen i traditionelle japanske teceremonier, og i dag er teen ekstremt populær i det meste af verden på grund af dens mange sundhedsmæssige fordele.

Sådan tilbereder du matcha

Den ideelle vandtemperatur ved brygning af matcha er ca. 70-80 grader celsius.
Du opnår nemmest den eftertragtede umami smag, hvis du brygger matcha ved denne temperatur.

 • PISK / WISK

Put 2 bambus-skefulde eller ½ tsk. matcha i en skål, og tilføj ca. 100 ml varmt vand (70-80 grader). Pisk kraftigt i en M-formet (ikke cirkulær) bevægelse i ca. 20 sekunder. Dette giver et smukt jadegrønt og cremet skum. Du kan tilføje mere vand, hvis du foretrækker din matcha mindre stærk eller mindre vand for at få en “espresso” matcha.


 • MIX

Du kan også mixe din matcha med en mælkeskummer. Put 2 bambus-skefulde eller ½ tsk. matcha i et glas eller en kop, og hæld ca. 100 ml varmt vand (70-80 grader) i. Mix godt. Du kan tilføje mindre vand, hvis du foretrækker din matcha stærk – som en espresso-matcha. Du kan også blande din matcha med mælk eller juice alt efter smag og behag.


 • RYST / SHAKE

Hvis du vil have din matcha hurtigt, skal du bruge en shaker eller putte matchaen i en flaske. Bare tilføj matcha i vandet. Ryst, og du har matcha på farten. Advarsel: Brug aldrig varmt vand, hvis du vælger denne metode, da varmt vand kan få flasken til at eksplodere. Den kolde version er forfriskende lækker og et must at prøve for enhver matcha-elsker.


Forstå matcha graderne

Alle kvaliteter er i bund og grund den samme – det er matcha.
De tre hovedkvaliteter er Ceremonial, Premium og Culinary.
Se hvordan du vælger og bruger de forskellige matcha-kvaliteter.

 • CEREMONIAL GRADE ⭐⭐⭐⭐⭐

Ceremonial Grade er matcha af højeste kvalitet fra de yngste og fineste blade fra forårets første høst, stenmalet til et fint pulver. Teen bruges til traditionelle teceremonier, og den har en rig og sød umamismag. Den fremstår med en smooth struktur og et cremet skum og er kendetegnet ved sin intense jadegrønne farve.


 • PREMIUM GRADE ⭐⭐⭐⭐

Premium Grade er matcha fra første og anden høst med en velafbalanceret og rig, bittersød smag og en cremet konsistens. Teen har stadig en fin grøn farve. Dens fyldige smag betyder, at den er ideel at drikke alene, men den kan også bruges i ”caffe latte”, smoothie og limonade. Bland den i en lækker kold is-latte eller endda i en cocktail.


 • CULINARY GRADE ⭐⭐⭐

Kulinarisk kvalitet er matcha fra anden og tredje høst med en stærk smag af grøn te og en vedvarende skarphed. Teen har en mere mat grøn farve, og smagen er stærkere og mere bitter end matcha af højere kvalitet. Det gør denne matcha til den perfekte matcha-kvalitet til madlavning, bagning og tilsmagning af søde desserter og is.


Matcha troubleshooting

 • DET SKAL DU UNDGÅ

Blyforurenet matcha: Du risikerer, at din matcha er forurenet med bly, hvis du køber ikke-testede eller billige kinesisk-dyrkede matcha-blandinger, som ikke har den rigtige kvalitet. 32 procent af de kinesiske blandinger overskrider grænsen for blyindhold, og derfor skal du være opmærksom på, hvor du køber din matcha. Ikke-certificeret og ikke-testet matcha: Køb aldrig ikke-certificeret matcha-te, da det kan gøre mere skade end gavn. Undgå de fleste kinesiske blandinger. Japan har en langt strengere kvalitetskontrol end EU og USA. Så med matcha fra Japan kan du føle dig rimelig sikker på at der er testet for de fleste pesticidproblemer.


 • KLUMBER I MATCHAEN?

Hvorfor klumper min matcha?
Matcha er meget følsom over for fugt, kondens og varme. Matcha-pulver har en let elektrostatisk energi, hvilket får det til at samle sig og danne klumper.

Når du lader din matcha-te stå i et stykke tid, synker der altid noget matcha-pulver ned i bunden af ​​koppen, uanset hvor kraftigt du har pisket den.

Dette sker for alle matcha-pulvere – selv for det af højeste kvalitet. Det bedste råd er at si det. Det vil opløse klumperne. Du bør også opbevare dit matcha-pulver koldt efter åbning og altid i en lufttæt kontainer.


 • BITTER MATCHA

Hvorfor smager min matcha bittert? Matcha af lav kvalitet har en mere bitter smag. Men kogende vand gør al matcha bitter. Sørg for at bruge vand med den rigtige temperatur, når du brygger matcha. Servér matchaen ved en lavere temperatur, end du normalt ville gøre med te.

Kogende vand gør den klorofylrige matcha bitter, da klorofyl bliver mere bitter med hver stigende grad af varmt vand. Brug ca. 75-100 ml varmt vand ved 70-80 grader, og du vil opleve den søde umamismag. Men det hele starter med en god matcha af høj kvalitet. For eksempel ceremonial matcha.


Matcha kvalitets chek

 • FARVE
 • TEKSTUR
 • SMAG
 • OPRINDELSE

For at bestemme kvaliteten på matcha vurderer vi farve, tekstur, smag og oprindelse. Selvfølgelig skal matchaen være økologisk certificeret. Dette er din garanti for en udsøgt smag og et produkt af høj kvalitet! Den bedste matcha-kvalitet er ceremonial og fremstilles i Uji i den japanske Kyoto-region. 


 • FARVE

Højere kvaliteter af matcha som Ecomind Ceremonial skal have en dyb, elektrisk, jadegrøn farve i modsætning til en lys, armygrøn eller gul-grå farve

 • TEKSTUR

Fin og højkvalitets-matcha skal have en ultrafin tekstur svarende til talkumpulver med en gennemsnitlig partikelstørrelse på omkring 8 mikrometer.

 • SMAG

Brygget korrekt har ceremonial matcha hverken en bitter eller skarp smag, men en rig, blød, sød og forfriskende vegetabilsk smag.

 • CEREMONIAL GRADE ⭐⭐⭐⭐⭐

Kvalitet = Meget Høj
Farve = Intens Jade Grøn 
God til = Te

 • PREMIUM GRADE ⭐⭐⭐⭐

Kvalitet = Høj
Farve = Grøn 
God til = Latte og Smoothie

 • CULINARY GRADE ⭐⭐⭐

Kvalitet = God
Farve = Army grøn
God til = Dessert, Is og kager 

Sådan fremstilles
ecomind matcha

 • FROM THE LAND OF TEA, KYOTO JAPAN

Alle matchas fra ecomind er sourced i Uji, Kyoto, Japan. Det er er en af de ældste japanske teproducerende regioner og oprindelsessted for denne eftertragtede matcha te. Uji i Kyoto-regionen er berømt for sin frugtbare jord og sit rene vand og matcha grøn te af aller højeste kvalitet.


 • YOUNG LEAVES, 1. HARVEST SHADE GROWN

Ecomind matcha ceremonial  er lavet af de yngste, fineste blade, som er plukket fra omhyggeligt dyrkede teplanter. Vi bruger kun teblade fra årets første høst, som vokser i skyggen i 20-30 dage. Dette giver et højere indhold af klorofyl og L-Theanin og en mere intens grøn farve.


 • SLOW FOOD, STONE GROUND, AIRTIGHT

De friske blade samles, tørres og stenmales til et ultrafint pulver. Derefter bliver pulveret forseglet i en lufttæt pakning for at bevare smag, ernæring og maksimal friskhed. Matcha-pulveret er udvalgt og certificeret og garanterer en udsøgt smag og et produkt af høj kvalitet!


Be energized

Matcha er synonymt med energi og klarhed, den er rig på gavnlige effekter for vores helbred, regnet blandt superfødevarer og funktionelle fødevarer. Den ceremonielle kvalitet er den mest værdifulde for smag og sundhedsegenskaber. Bedst af alt er te er så enkel at tilberede, at du nemt kan indarbejde den i dine daglige sundhedsrutiner uanset hvilken måde du foretrækker.
FIND FORHANDLER

Stay Focused

Grøn te har været hjørnestenen i traditionelle japanske teceremonier i århundreder og er blevet ekstremt populær i det meste af verden på grund af de mange sundhedsmæssige fordele. I Matcha tepulver drikkes hele bladdet, hvorfor det er meget vigtigt at det er økologisk. Når du drikker det, drager du fordel af alle komponenterne i te bladet 100% naturlig sundhed for krop og sjæl.
PRØV MATCHA GREEN TEA I DAG

ECOMIND

Always Organic
Superfood • Rawfood • Functional food
Be Energized. Stay Focused. Go Green.